top of page

Reducerea risipei alimentare

În țările industrializate și în cele în curs de dezvoltare, cantitatea de deșeuri alimentare este similară, dar modul în care acestea sunt distribuite diferă:

 

-       În țările în curs de dezvoltare, mai mult de 40% din pierderile alimentare apar după recoltare și în timpul procesării.

-       În țările industrializate, mai mult de 40% din pierderile alimentare apar la nivelul vânzărilor cu amănuntul și în rândul consumatorilor.

 

Factorii care contribuie la risipa alimentară include:


-       Planificarea necorespunzătoare a cumpărăturilor de alimente și promoții precum „cumpărați unul, primiți unul gratuit” pot duce la cumpărarea sau pregătirea prea multă mâncare.

-       Neînțelegeri cu privire la semnificația datelor „de expirare” și „de consumul de consumat înainte de”, etichetele datei duc la creșterea risipei alimentare.

-       Probleme de gestionare a stocurilor pentru producători și comercianți.


La baza tuturor acestor probleme se află o lipsă generală de conștientizare a posibilelor soluții și beneficii ale reducerii risipei alimentare.


Pentru mai multe informații cu privire la acest aspect, accesați linkul de mai jos:



bottom of page