top of page

Reducerea pierderilor și a risipei de alimente

Pierderile și risipa de alimente sporesc riscul de insecuritate alimentară și afectează mediul. Țările UE sunt hotărâte să îndeplinească obiectivul de dezvoltare durabilă al Organizației Națiunilor Unite de a reduce la jumătate, până în 2030, risipa de alimente pe cap de locuitor.


Odată cu lansarea “European Green Deal” în decembrie 2019 și-a reafirmat angajamentul de a reduce la jumătate risipa alimentară pe cap de locuitor de la nivelul comerțului cu amănuntul și al consumatorilor până în 2030, în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU. În anul următor, Comisia a lansat o serie de politici și măsuri de reducere a risipei și a risipei alimentare în cadrul a două componente cheie ale Pactului Verde: Planul de acțiune privind economia circulară și strategia de la fermă la consumator.


În iulie 2023, Comisia Europeană a propus o revizuire a Directivei-cadru a UE privind deșeurile, care include noi obiective pentru reducerea risipei alimentare până în 2030. Această propunere este în prezent în proces de dezbatere în Consiliul European.


Pentru mai mult detalii accesați linkul de mai jos:

 コメント


bottom of page