top of page

Idei simple pentru a combate risipa alimentară

În ultimul timp, marile lanțuri de magazine s-au implicat tot mai mult în combaterea risipei alimentare, inițiind diverse proiecte cu scopul de a atinge obiectivul ”zero risipă”. În multe magazine, observăm rafturi dedicate produselor aproape de data expirării, vândute la prețuri reduse și cu termene scurte de valabilitate. Mulți dintre noi alegem să achiziționăm aceste produse, atrași de prețurile avantajoase, cu toate că există și riscuri asociate cu această marfă. Cu toate acestea, nu este clar câte dintre lanțurile mari de magazine pun în practică cu adevărat aceste proiecte de "zero risipă".

10 lucruri pe care le putem face pentru a stopa risipa de alimente:

  1. Cumpărături organizate;

  2. Organizează în scris meniul pentru o săptămână;

  3. Folosește congelatorul;

  4. Depozitează alimentele în locul adecvat;

  5. Fă compost în resturile alimentare;

  6. Folosește alimentele care expiră mai întâi;

  7. Donează resturile alimentare unor persoane care știi că au nevoie;

  8. "Cosmetizează" de nearuncat pe care le oferi copiilor;

  9. Ia mâncare la pachet;

  10. Nu arunca alimentele ușor deteriorate, refolosește-le.


 Mai multe detalii vedeți accesând linkul de mai jos:



bottom of page