top of page

Cum reduci risipa alimentară: sfaturi pentru restaurante

Alimentele neconsumate sau risipite generează costuri semnificative pentru bugetele statelor și ale companiilor, inclusiv cheltuieli considerabile cu materiile prime și resurse esențiale precum apa și energia.


Risipa alimentară nu numai că contribuie la producerea deșeurilor din plastic, ci și amplifică schimbările climatice, deoarece are o amprentă de carbon considerabilă, reprezentând aproximativ 8-9% din totalul emisiilor cu efect de seră generate de activitățile umane la nivel global.


Cumpărați inteligent, depozitați alimente și mâncarea în condiții optime, gătiți porții corect, cu idei simple și creative și oferiți o experiență culinară autentică, mai degrabă decât să solicitați un meniu. Administrați resursele, împărțiți surplusurile, reciclați deșeurile menajere și alimentare, gândiți-vă că există mâine pentru fiecare zi de astăzi, respectați principiile durabilității și acționați cu o perspectivă.

 

Pentru mai multe informații cu privire la acest aspect, accesați linkul de mai jos:



 

 

 

bottom of page