top of page

Cum combat risipa alimentară studenții români la "Științele Vieții"?

În timp ce românii, care se confruntă cu sărăcia, aruncă anual 2,5 milioane de tone de alimente, studenții la Agricultură sunt implicați în găsirea unor soluții la problema globală a risipei alimentare. Ei au descoperit că cojile de fructe și legume pot fi transformate în ingrediente valoroase, iar în cadrul atelierului Facultății de Agricultură din Iași au fost create diverse sortimente de brânză, aducând soluții inedite în combaterea risipei alimentare.


59 de milioane de tone de mâncare sunt risipite în fiecare an. În același timp, punem o presiune uriașă pe Pământ, folosind pesticide și fertilizatori că să producem această mâncare, că să aruncăm atâta mâncare”, subliniază Frans Timmermans, Vicepreședinte Comisia Europeană. 

 

 

Pentru mai multe informații cu privire la acest aspect, accesați linkul de mai jos:



bottom of page