Despre risipa alimentară nu vorbim doar în termeni de bani cheltuiți de consumatori, ci și în ceea ce privește investițiile în recoltare, transport, ambalare și depozitare. Se estimează că anual se pierd alimente în valoare de 1 trilion de euro la nivel mondial.
Eliminarea alimentelor risipește nu numai produsul în sine, ci și resursele și energia necesare pentru producție, transport și depozitare.
Potrivit Organizației pentru Alimentație și Agricultură, 50% din suprafața locuibilă este utilizată pentru agricultură, dar o parte din alimentele produse nu sunt consumate. Fragmentarea habitatelor rămase este o cauză a dispariției multor specii de animale. Dar nu doar animalele sunt afectate de agricultură, ci și oamenii. Potrivit raportului, aproximativ 2,8 miliarde de oameni trăiesc în zone sărace în apă, iar 900 milioane de persoane nu au acces la apă potabilă.
În același timp, sectorul agricol este responsabil pentru 90% din consumul de apă.
Pentru mai multe informații accesați linkul de mai jos:
Comments