top of page

Ce este risipa de hrană?

În România, aproximativ o treime din toate produsele ajung la coșul de gunoi sau sunt irosite în fiecare an. Acest lucru înseamnă că aproximativ 2.55 milioane de tone de produse alimentare sunt risipite, ceea ce ar putea fi echivalentul a 127.500 de tiruri aliniate în coloană de la București până la München. Fiecare dintre noi contribuie la această problemă, aruncând în medie 353 de grame de mâncare pe zi, ceea ce uneori înseamnă o masă întreagă risipită. Este important să fim conștienți de această problemă și să luăm măsuri pentru a reduce risipa alimentară în gospodării.

 

Pierderi în agricultură

20% din toate pierderile de alimente sunt pierdute în agricultură. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, pentru că nu toate culturile pot fi recoltate de pe câmpuri din cauza condițiilor meteorologice sau a terenurilor accidentate. În plus, produsele care ne îndeplinesc standardele stricte de calitate în marile lanțuri sunt considerate respinse și returnate la depozit.

 

Prevenirea pierderilor de alimente

Nivelurile ridicate de pierderi de alimente au un impact semnificativ asupra naturii și a oamenilor. Producția de alimente generează 30% din totalul deșeurilor alimentare, ceea ce are un impact direct asupra mediului. Cum rămâne cu cumpărarea unei cantități de alimente și de apă, atât de mari cât avem nevoie? Cumpărăm foarte mult și folosim foarte puțin. De fapt, aruncăm banii la gunoi.


Pentru mai multe detalii accesați linkul de mai jos:



Comments


bottom of page